O všem Vítejte na stránkách o všem možném :-)

Chobotničky s cibulí, rajčaty a těstovinami – recept

Recept na chobotnice s cibulí rajčaty a těstovinami

I tentokrát se jedná o recept jednoduchý,  který zvládne naprosto každý. Chobotničky kupuji v Makru, konkrétně 500gramové balení hluboce zmrazených chobotnic malých. Pokud jste chobotničky ještě nikdy nepřipravovali, nelekněte se, že jsou tužší – je tedy třeba je tepelně upravovat poněkud déle, ale i tak, se do 1 hodiny vaření vejdete, nebojte :-) V tomto receptu můžete tedy těstoviny začít připravovat až po cca 30 minutách, aby Vám nevychladly.

Co budete na 3 porce potřebovat?

  • 500 gramů malých chobotnic
  • velkou cibuli
  • 250-300 gramů rajčat (používám malá keříková)
  • olivový olej
  • dva stroužky českého česneku
  • bylinky čerstvé/sušené dle chuti (oregano, bazalka, tymián, směs provensálské koření…)
  • sůl
  • pepř
  • těstoviny
  • (2 dcl bílého vína)

A jak na to?

1) Těstoviny uvaříme dle návodu. Chobotničky necháme rozmrznout a opláchneme je.

 

 

 

 

 

 

 

 

2) Chobotničky nakrájíme na malé kousky (po 1 až 2 chapadlech, hlavičku na kolečka), do větší pánve nalijeme trochu olivového oleje a vložíme kousky chobotnic.

3) Chobotnice dusíme asi 30-45 minut, dokud nezměknou (můžeme podlít vodou, nebo trochou vína, je-li třeba). Nelekněte se, chapadélka se trochu zkroutí, masíčko se zabarví do růžovo-fialova a po půlhodince dušení budete mít pocit, jakoby vám někdo polovinu chobotnic ukradl, ale to vše je naprosto normální :-)

4) Přidáme nakrájenou cibuli a stroužek česneku.

5) Vše zamícháme a necháme dusit.

6) Nakrájíme si cherry rajčátka na poloviny či čtvrtiny (dle jejich velikosti). Přidáme rajčátka, stroužek česneku a je-li třeba podlijeme vínem.

7) Je-li směs již hotová (chobotnice jsou měkké a rajčata podušená), je na čase pokrm okořenit. Přidáme špetku soli a mletého pepře. Přidáme bylinky (snítku oregana, nebo bazalky, pokud nemáme čerstvé bylinky, můžeme použít sušené – např. bazalku či provensálské koření). Vše zamícháme a máme hotovo.

8) Servírujeme s těstovinami, můžeme ozdobit snítkou oregana či bazalky.

Dobrou chuť!!!

2. komentář pro “Chobotničky s cibulí, rajčaty a těstovinami – recept

  1. Radek on 31.3.2013 at 16.59 napsáno:

    Mohl bych se zeptat, na kolik takovéto množství chobotniček vyjde a zda se musí chobotničky vykuchat? Předem děkuji za odpvěď.

    • Jitka on 2.4.2013 at 12.31 napsáno:

      Dobrý den, Radku,
      děkuji Vám za dotaz. Chobotničky kupuji v Makru – 500gramů za cca 95 Kč (Chobotnice malá). Tyto chobotničky jsou již vykuchané.
      Vaření zdar :-)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Malý matematický testík :-) *

Navigovat v příspěvcích

„Láska vdaných žen je nejcennější na světě, manželé o tom ovšem nevědí.“ Oscar Wilde